Betta på E-sport!

Man har sedan långt tillbaka kunnat spela på sport i alla dess former. När man tänker på betting så tänker många i första hand på de mer klassiska sporterna som fotboll, hockey och kanske basket. Det många inte haft lika bra koll på är E-sport. Med det så menas elektronisk sport, alltså datorspel. Idag så har datorspelen slagit igenom på väldigt stor skala med åskådare världen över. En stor E-sportsturnering kan idag slå stora fotbollsmatcher i tittarsiffor, vilket känns lite otroligt. De större turneringarna hålls i stora arenor där man annars spelar just fotboll. Då blev det ett naturligt nästa steg att bettingen kom in i bilden. Idag så erbjuder flera av de stora bolagen betting på E-sport.

Betting på E-sport började med virtuella varor

Innan bolagen som normalt ägnar sig åt betting på mer klassisk sport såg potentialen i E-sporten så var det andra som gjorde det. Det startades sajter som erbjöd en tjänst där folk kunde sätta in så kallade skins och spela för dessa. Skins är mer eller mindre målningar som folk kan applicera på sina vapen i spelet för att ge dessa ett nytt utseende. Dessa kunde normalt sett bara köpas och säljas för riktiga pengar inom spelet, så de hade faktiskt ett riktigt värde. Så när en match var på gång så fanns odds precis som vid vanlig betting, det enda som var skillnaden var att man använde skins istället för pengar. Problemet med detta är att många spel har användare som är under 18 år och ska därför inte spela. Det betyder att underåriga indirekt kunde satsa pengar på spel, vilket inte får ske. Detta uppmärksammades när underåriga började spela för stora summor, och föräldrarna visste ingenting. Tills pengarna var slut. Idag så har de flesta av dessa sajter lagt ner på grund av att man ej kunde säkerställa ålder på sina kunder.

Seriösa bettingbolag

När regler började implementeras för betting på E-sport så klev mer seriösa aktörer in. Du kan nu lägga ett spel på E-sport hos flera av de större spelbolagen där du annars spelar på övrig sport. Då spelar man alltså med riktiga pengar precis som vanligt. Eftersom att man på ett eller annat sätt legitimeras när man registrerar sig på seriösa bettingsajter så kan man nu förhindra att minderåriga blir introducerade till spel för tidigt, vilket är viktigt. Så du som är över 18 år och tycker om betting och E-sport har du nu flera riktiga alternativ. Lycka till!